1

Вероятно сте чували за поне няколко спедиторски услуги и знаете, че те предлагат различни видове транспорт. Истината е, че тези фирми предлагат много и различни видове услуги, които включват въздушен, морски и сухопътен транспорт, фулфилмънт, групажен транспорт, складиране, международен транспорт и още много. В днешната статия ще разгледаме какви точно услуги се предлагат от спедиторските фирми.

Транспорт на товари
Целта на тази услуга, както може би се досещате, е да превози различни стоки от точка А до точка Б. Според локацията, транспортът може да бъде вътрешен, тоест в рамките на България, или международна – от една държава до друга.

Що се отнася до начина на транспортиране, спедиторските фирми превозват багаж по шосе, по вода или въздух. Това зависи от вида на пратката и крайната дестинация.

Такива пратки могат да бъдат опаковани поединично в кашони, непалетизирани кашони, палети, пакети и т.н.

Групажен транспорт
Ако вашата пратка е малка, това не означава, че спедиторската фирма ще откаже да я превози. Групажен транспорт се нарича методът, при който се комбинират пратки на различни клиенти, които са предназначени за една и съща дестинация. Всички пратки са опаковани поотделно и обозначени така, че да не се загубят или смесят помежду си.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика